Meer info over de omgeving

Almeria
Maak een wandeling door deze prachtige Moorse stad en ontdek het Alcabaza, de kathedraal, verschillende musea, de overdekte versmarkt, de winkelstraten en geniet van de Spaanse tapas.

Granada
Fantastische stad die cultuur, geschiedenis en natuur combineert. Bezoek zeker het wereldberoemde sprookjespaleis het Alhambra en Generalife. Dit is het bestbewaard gebleven middeleeuwse Arabisch paleiscomplex ter wereld. www.alhambradegranada.org

Albox
De dichtste stad met markt op dinsdag. Gezellige tapasbars.Alle nodige winkels zijn er te vinden langs de grote weg.

Cabo de Gata
Het belangrijkste natuurpark van Andalusie met romantische kleine baaien en lege stranden. Met ertussen steile hellingen en rotsen die uit het water omhoog steken. Een must voor liefhebbers van rust en prachtige landschappen. Beleef er een van de vele watersporten:kajak, duiken of snorkelen.

Mojacar
Is een typisch wit Moors dorpje gebouwd op een heuvel, is een toeristische trekpleister met gezellige restaurantjes en leuke souvernirwinkeltjes. Langs de kust heb je ook een mooie wandelpromenade.

Garrucha
Kustdorp met vissershaven en lekkere visrestaurants. In de zomer een druk bezochte plaats door zijn enorm zandstrand, wandelboulevard en jachthaven met watersportmogelijkheden.

Vera
Stad niet ver van de kust met het indrukwekkende Plaza de toros. Geniet van de grootste en oudste stierenarena van de provincie.

Nijar
Nijar is een stad in het noorden van het natuurpark Cabo de Gata waar de tijd is blijven stil staan. Hier is een verdegingstoren van het Alcazaba in Almeria te bezichtigen. Van hieruit heb je een indrukwekkend zicht met de Middelandse zee in de verte.

Villaricos
Villaricos is een kustdorp met op zondag een mooie en grote markt op een authentieke locatie. Klein haventje met duikclub en excursie boottochten.

Cartagena
Cartagena is een grote historische stad met Romeinse invloeden. Prachtig theater en haven. Met vele musea, winkels en restaurants eveneens een toeristenbus en boot. Hier wordt de beroemde likeur 43 gebrouwen. Ook leuk om te bezoeken.
www.licor43.nl

Tabernas
Al eens in de voetsporen willen treden van cowboys? Hier vind je Oasys/Mini Hollywood, dit dorpje was het decor van verschillende spaghettiwesterns, een dieren- en plantentuin van vulkanische oorsprong.
www.oasysparquetematico.com

Sorbas
In dit mooie dorpje dat gebouwd is op een steile leemheuvel vind je oa. de Cuevas. Je kan er verschillende begeleide tochten maken doorheen deze grotten.
www.cuevasdesorbas.com